Radionica Horse Agility u centru Ritam s konjem

Nedjelja 25.11.2018., radionica u centru Ritam s konjem, jednom jako lijepom centru u Zagorju u Stubičkim toplicama. Centar ima konje za terapijsko jahanje, radi još škole jahanja i rekrativno terensko jahanje i ima ponešto pansiona (engleskih bokseva i laufa). Ima i jednu prostoriju koja je ured i mjesto za druženje i u kojoj je topla peć koja je te kišne nedjelje krajem mjeseca studenog bila nužna i grijala atmosferu.

Ma, kišna nedjelja…lijevalo je cijeli dan. Da centar nema halu morali bi sve otkazati. Ovako se okupila ekipa pravih konjara, onih koji su navikli na sve uvjete i znaju da hladoća, kiša, snijeg, užasna vrućina, da su to sve uvjeti u kojima konjari rade s konjima. Ili da i kad ne rade ništa s konjima da dođu u štalu bez obzira na vremenske nepogode.

ritam 01-horz

I tako smo Iva i ja (kao prave konjarke) došle već vrlo rano u centar Ritam s konjem jer, gle čuda, na kišno nedjeljno jutro nije bilo prometa. Mislile smo da smo ranoranioci, ali Josip (domaćin) već je zapalio peć, uredio prostoriju za druženje, pripremio konje, pripremio vruću vodu za čaj i kavu i od nekud donio domaće pecivo, tako da smo odmah mogli popiti prvu jutarnju kavu (i višnjevac). A onda na posao, postavljanje staze u hali, mentalna priprema za predavanje, doček sudionika. Došli su svi prijavljeni, pa čak i neki koje nekako nemamo na listi. Nema veze, mi primamo sve koji su voljni učiti i žele promjene u svom radu s konjima. Imali smo i dvije male curice na radionici. Mlade snage su uvijek dobrodošle.

dav

Kad dođu ljudi koji su voljni učiti i koji traže nova rješenja kako bi poboljšali svoj odnos s konjima jednostavno ne možete a da se ne potrudite i date im svoj maksimum. Hala nas je dobro zaštitila od tog kišnog dana i zapravo nije bilo previše hladno i kako smo svi motivirani pozitivnom energijom radionica je protekla u trenu. Prijepodne Horse Agility, pa pauza i onda Equagility, a radili smo i Liberty. Probali smo i cordeo (neck rope)…da, puno toga smo ugurali u radionicu i puno toga pokazali i odradili, ali jednostavno nam je išlo i iskoristili smo pozitivnu atmosferu do maksimuma.

ritam 12-horz

A centar Ritam s konjem? Ako trebate mjesto za radionicu, svakako preporučamo. Ako trebate mjesto za rekreativno jahanje, pripremu za jahaću dozvolu ili trebate terapijsko jahanje svakako opet preporučamo.

Komentiraj